fredag, november 24, 2006

Jodå, vi lever...

...men har fullt upp! (och nej Vivi, jag e inte gravid :))
Just nu är det lägenhetsförsäljningen som krånglar, naturligtvis. Ett par är intresserade men de verkar ha strul med banken. Idag ska vi förhoppningsvis få besked hur det blir iaf!

Sen har vi ju huset som är besiktat och det framkom ju endel allvarliga brister som måste åtgärdas så nu har vi anlitat en snickare som ska lämna offert på arbetet inför ett prisavdrag på huset. Förhoppningsvis får vi besked därifrån idag oxå.

Richard jobbar sista dagen på JB idag, på måndag börjar han sitt nya jobb, utan journätter o helger! Han är jättelycklig!

Ja nu närmar det sig jul och vad passar inte bättre än nya oväntade utgifter. Igår slogs ena stötdämparen sönder i ett gupp på vägen och däcket har skurits sönder mot skärmkanten eftersom vi inte märkte något. Imorse var dock däcket platt så nu blir det nya stötdämpare och vinterdäck :(

Tyra utvecklas i raketfart, i onsdags sa hon "Mamma" och det säger hon nu hela tiden :) Så mysigt, Saga lärde sig inte säga mamma förän hon var 2 år, hon kallade mig "Baahh".
Tyra är inne i nån vägra-äta-från-sked period så all mat serveras numera direkt på bordet (om vi är hemma) och efteråt skulle jag behöva en vattenslang och golvbrunn i köket för o sanera allt :)

Var på utvecklingssamtal på dagis igår och blev lika stolt i år igen. Saga är populär bland de andra barnen. Hon kan och förstår det där med turtagning och vänta på sin tur vilket gör att de andra barnen väljer att leka med henne :) Hon gillar att pyssla, limma, måla, göra armband mm, men det visste jag ju redan eftersom vi gör sånt hemma ofta.
Hon gör såklart allt på dagis som hon inte vill göra hemma, som att klä på/av sig mm.

Nu står båda barnen i kö till dagiset här i myrängen, det känns lite trist eftersom viär så nöjda med personalen och barngruppen på hennes nuvarande dagis :/

I helgen ska jag träffa Jeffa, en kompis från grundskolan, Saga ska på gympa och på söndag ska hon gå på bio med mormor och se Lilla spöket Laban :)

Idag blir vi väl hemma eftersom bilen är obrukbar. *suck*

1 kommentar:

Ann sa...

Hehe! Det där med Baahh! minns jag nog! Det E kul att få bli kallad Mamma! Våra barn var iväg till mormor och morfar i början av december, och sedan tog det två veckor innan vi kunde få Lovisa att sluta kalla oss vid förnamn... :oO

Härligt att få så fina beskrivningar av dotra på samtal! Hoppas julen är fin i Sälen!